De 3 M's van Excelsior Recordings

Het jaar is nog piepjong, maar er is al volop geschaatst en Excelsior Recordings brengt met gezwinde spoed 3 M’s achter elkaar uit. Want waar een bepaalde zeevrucht het lekkerst is als er een R in de maand zit, zo zijn de bands met een M in de naam op dit moment het meest de moeite waard. Oftewel MICH, The Mysterons en Moss. Debuutalbums zijn er van MICH en The Mysterons en het vijfde en misschien wel beste album uit de rijke historie van Moss is een feit. De eerste slag is een daalder waard. Drie op een rij. Strike. Een voorspoedig 2017.

MICH / MICH - 27 januari
The Mysterons / Meandering - 10 februari
Moss / Strike - 17 februari


Al deze albums zijn reeds te bestellen via onze: http://www.excelsiorshop.nl/

Allereerst MICH dus, waarvan op 27 januari het debuutalbum uitkwam. Dagblad Trouw schreef reeds lovend: “...jongens, wat is het resultaat verfrissend. Het is lekker voortdenderende indiepop, nauwkeurig tot op de millimeter. MICH is een band die weinig nodig heeft om een punt te maken: de meeste nummers zijn nauwelijks langer dan twee minuten. Luister naar 'Stuff' of 'FML': simplisme was zelden zo opzwepend. Gitaar en bas stuiteren als The Cure op amfetamine, terwijl de lijzige zang juist klinkt alsof Bosma iets te lang in het potje kalmeringsmiddelen heeft gekeken. De weltschmerz giert alle kanten op, maar daar heeft de band zich volle goede moed bij neergelegd. Vrolijk en toch niet vrolijk. Nummers als mistbanken.” Tja, en dan ook nog eens op prachtig roze vinyl.

MICH is: Baby Bosma - bass & vocalen, Mick Johan - drums, Piet Parra - gitaar, Rimer London - toetsen, Sofie Winterson - (live) bass & vocalen

https://open.spotify.com/album/42UkEEemTxmKLEHUMfjLmb#upsell
 

Dan The Mysterons. Tjonge jonge wat een plaat: Meandering. Het debuutalbum van de Amsterdamse band die vernoemd is naar de jaren zestig poppenserie ‘Captain Scarlett And The Mysterons’ komt op 10 februari uit. De reeds vooruitgesnelde single Sold My Medicine geeft een indrukwekkende eerste indruk en laat zien wat deze jonge getalenteerde muzikanten allemaal in hun mars hebben. Die komen er wel. Swingende psychedelische indiepop van de bovenste plank.

https://open.spotify.com/album/31Gyr6hnT9fxTfIQ8OfZ3d


Moss - 'De beste indieband van Nederland (3voor12)' - is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het nieuwe album heet Strike, komt op 17 februari uit en is de vijfde - en is mogelijkerwijs de beste - langspeler van Moss in twaalfeneenhalf jaar tijd. Strike is een album waarin Moss de ramen wagenwijd open zet en de frisse lucht binnen laat. Men maakt korte metten met het (muzikale) verleden en blijft tegelijkertijd ontegenzeggelijk zichzelf. Zowel de band als de individuele bandleden zijn op een punt gekomen in hun bestaan waarin de bewijsdrang plaats heeft gemaakt voor een vorm van acceptatie. Berusting zou je kunnen zeggen, maar nog wel steeds aangewakkerd door torenhoge muzikale ambities. The Promise - een heuse hitsingle - heeft ook nog eens een mooie video. Moss is er weer helemaal klaar voor.

https://open.spotify.com/artist/2b5IpGsb4QnU46rf1jpZQ0

Nou en dan nogmaals. Al deze albums zijn reeds te bestellen via onze webwinkel: http://www.excelsiorshop.nl/


'Het is gezien,' mompelde hij, 'het is niet onopgemerkt gebleven.' Hij strekte zich uit en viel in een diepe slaap.