Indie Academy

INDIE IN THE PICTURE tijdens ESNS Een fotoboek en festival voor de new wave of Dutch indierock

Indierock is dood, zeggen ze. De kids willen trap, de oudjes covers en de rest zal het een biet wezen. Het gekke is toch dat er uit alle hoeken en gaten indie rock bands opduiken. Jonge gasten die 'ouderwets' op zoek zijn naar de gouden melodieën. Ook en vooral, zo lijkt het, in ons kikkerland.

Pip Blom, The Hazzah, Queen's Pleasure, 45ACIDBABIES, Canshaker Pi, Dakota, Jagd, KIEFF, MOOON & The Tambles, het lijkt wel of ze met z'n allen naar dezelfde Indie Academy zijn geweest.

En daarom in samenwerking met fotografe Jorah Terwisscha van Scheltinga & vormgever Doris Konings presenteert Excelsior Recordings het fotoboek Indie Academy. Jorah is de afgelopen tijd op pad geweest met de leden van de Indie Academy voor en achter het podium vast te leggen.“Voor mij is fotograferen een manier om zo dicht mogelijk bij de muziek te komen. Zelf speel ik geen instrument, maar gebruik ik mijn camera als instrument. Toen ik de kans kreeg om namens Excelsior Recordings een boek te maken over de Nederlandse Indie, was dit het moment voor mij om nog dichterbij de muziek te komen. Dit riep bij mij de nieuwsgierigheid op naar de momenten buiten het podium. Wat gebeurd er backstage? Waar komt de liefde en de passie vandaan? Met dit idee ben ik tien artiesten, zoals in het boek te zien, gaan volgen in een periode van een jaar. Dit bracht me op mooie plekken waar ik de bands kon spreken en vastleggen”.

Het boek wordt op 19 januari gepresenteerd in de Brouwerij Martinus te Groningen tijdens ESNS. Bovenin de brouwerij zal een ruime selectie van foto’s uit het boek geëxposeerd worden en een zestal acts zullen acte de présence geven tussen 13:00 en 19:00 om te vieren dat het boek voor het eerst te koop is. Canshaker Pi - de herauten van deze new wave of Dutch indierock - komen sowieso spelen. De andere vijf acts zullen spoedig bekend worden gemaakt.


Locatie: Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34, 9711 CX Groningen
Tijd: 13:00 - 19:00

13:00 Pip Blom
14:00 Queen’s Pleasure
15:00 KIEFF
16:00 Scram C Baby
17:00 MOOON
18:00 Canshaker Pi