Spinvis kondigt nieuwe tour aan • aftrap in Carré Amsterdam

Nieuw album Trein Vuur Dageraad verschijnt 28 april

Dit najaar maakt Spinvis een rondgang langs de mooiste clubs van Nederland met als orgelpunt de Grand Opening in Koninklijk Theater Carré op zaterdag 16 september 2017. Na Amsterdam doet hij nog zestien steden aan met stops in onder meer Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht en Groningen. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 22 april om 10:00 uur.De tournee vindt plaats in het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum viert als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. Een album waarmee hij zichzelf overtreft, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen 'Tot Ziens Justine Keller' en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’). 

Anno 2017 wordt Spinvis live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Eerder dit jaar deed Spinvis met veel succes tal van theaters aan, ook onder de noemer ‘Trein Vuur Dageraad’. En passant ging ook een door Spinvis geschreven toneelstuk door De Hollanders in première en baarde hij opzien met de talkshow annex dansvoorstellig ‘Howl’, een samenwerking met Ben Amos Tal. Voor de nieuwe tournee van start gaat brengt hij dit jaar ook een bezoek aan festivals als Down The Rabbit Hole en de Zomerparkfeesten in Venlo.

Momenteel is de nieuwe single Artis veelvuldig te horen op de Nederlandse radiozenders. 'De nieuwe single van Spinvis is groots', zei Frits Spits over de track. 'Hij is The Beach Boys in z'n eentje'.

16 September: Koninklijk Theater Carré - Amsterdam
20 oktober: Annabel, Rotterdam
3 november: Victorie, Alkmaar
17 november: Underground, Lelystad
18 november: Fluor, Amersfoort
23 november: TivoliVredenburg, Utrecht
24 november: Bibelot, Dordrecht
25 november: Gebouw-T, Bergen op Zoom
1 december: Metropool, Hengelo
7 december: Doornroosje, Nijmegen
8 december: Paard, Den Haag
9 december: Patronaat, Haarlem
10 december: Effenaar, Eindhoven
16 december: Dru Cultuurfabriek, Ulft
17 december: Hedon, Zwolle
20 december: Vera, Groningen
21 december: Muziekgieterij, Maastricht

Meer info op: www.mojo.nl/spinvis of via de websites van de zalen
De kaartverkoop voor de concerten start zaterdag 22 april om 10:00 via de zalen of www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Purchase