Togo All Stars annuleren eerste buitenlandse tour

Er is lang uitgekeken naar de komst van Togo All Stars, maar de band is genoodzaakt de eerste buitenlandse tour af te zeggen. De tour, met prominente optredens op Into The Great Wide Open, werd al eerder opgeschort, maar is nu definitief van de baan door de politieke onrust in Togo.

Er is met man en macht gewerkt om het tweede deel van de tournee langs festivals en clubs in Nederland en België wel door te laten gaan, maar de band uit Lomé, de hoofdstad van Togo, heeft ondanks herhaaldelijke pogingen geen visum kunnen krijgen. Daarmee gaat er ook een streep door de optredens in AB Brussel, Vera Groningen, Tempocolor Liège, Doornroosje Nijmegen, Ticket To The Tropics in Paradiso Noord Amsterdam en het Voodoo To Go Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

Het debuutalbum is vorige week verschenen op Excelsior Recordings en kreeg al een 5-sterren-recensie in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant: "De veelkoppige groep uit hoofdstad Lomé verwerkt de invloeden uit buurlanden als Ghana en Benin en het daarnaast gelegen Nigeria tot een uiterst aantrekkelijke en swingende stijl. Het is 78 minuten genieten van een gedreven band in topvorm, waaraan alles lijkt te kloppen."

Van uitstel komt geen afstel. Zodra de rust weer is teruggekeerd in Togo, zal een nieuwe poging worden ondernomen om Togo All Stars alsnog naar Nederland en België te laten afreizen.