De Eerste Officiële Excelsior Recordings Supportersdag

Het programma is rond en het tijdschema een feit

De Eerste Officiële Excelsior Recordings Supportersdag @ THT zondag 24 februari

14.00 Open

14.30 Tuinzaal: Het Clean Pete Journaal

  • met Ferry Roseboom, Sofie Winterson, Félice Hofhuizen en natuurlijk Clean Pete: korte optredens en interviews.

Het Clean Pete Journaal verhuist speciaal voor de Excelsior Supportersdag naar Paradiso Noord. Loes & Renee ontvangen in hun journaal fotografe Felice Hofhuizen, Excelsior oprichter Ferry Roseboom en muzikante Sofie Winterson. Een quiz en veel tweestemmige Nederlandstalige liedjes zullen wederom niet ontbreken.

15.30 Concertzaal: MOSS

16.30 Tuinzaal: XLCR Revue

  • Maurits Westerik

  • Bertolf

  • AWKWARD i

16.30 Boardroom: College over de geschiedenis van de Slaggitaar door Don van Dongen (Speed 78) - Op inschrijving: Schrijf je in bij de Excelsior Shop in de hal van THT.

Zogeheten ‘gitaarhelden’ zijn altijd leadgitaristen: Hendrix, Clapton, Slash. De slaggitarist staat op de achtergrond maar wat akkoorden te strummen… Hoog tijd om er eens bij stil te staan hoe belangrijk de slaggitaar is. De ‘rhythm-guitar’ zorgde voor een revolutie in de gitaarwereld en stond aan de basis van de vroege rock ‘n’ roll. We gaan aan het rijtje grote gitaristen vanmiddag een paar onverwachte helden toevoegen: Don Everly, Bo Diddley, Elvis Presley en hun vergeten voorlopers als Nick Lucas en Eddie Lang.
Van Speed 78 verschijnt deze lente het nieuwe album Goom Agar, geproduceerd door Anne Soldaat.

17.30 Concertzaal: JOHAN

18.30 Einde

Hele middag in de Hal: Een zeer goed geoutilleerde Excelsior Recordings Shop met nieuw spul, aanbiedingen, specials, signeersessies enzovoort.