Henry van Loon schittert in riddersaga van AWKWARD i’s Happiest Man

Nieuwe video door regisseur Michiel ten Horn • AWKWARD i clubtour begint op 23 april

AWKWARD i komt met een video voor de track Happiest Man (at your funeral) met een hoofdrol voor Henry van Loon in een riddersaga geregisseerd door Michiel ten Horn.

De Nederlandse cabaretier en acteur Henry van Loon (o.a. De Luizenmoeder) speelt ridder Herløv in de Noorse film, waarin hij, nadat zijn vriendin hem heeft verlaten, teruggaat naar zijn ouders. In het gezelschap van zijn trouwe schildknaap, wordt hij tijdens de lange reis gekweld door zijn fouten, demonen en AWKWARD i.


 Het is inmiddels de tweede video die Michiel ten Horn (Aanmodderfakker) voor AWKWARD i regisseert. Eerder schoot hij in New York de video voor Milkshakes Funnelcakes met een hoofdrol voor Matthew Silver.

De track Happiest Man (at your funeral) van AWKWARD i, de band rond Djurre de Haan, is geinspireerd op de verklaring van Steven Weinberg in VPRO’s documentaire ‘Schoonheid en de troost’ dat statistisch gezien, ergens op de wereld, altijd iemand 'de gelukkigste mens' moet zijn. Dat leidde tot de ongemakkelijke gedachte dat dat dan ook tijdens een begrafenis het geval moet zijn, met alle gevolgen van dien.

Happiest Man (at your funeral) is afkomstig van het alom geprezen album KYD. Zo gaf de Volkskrant 4-sterren voor zijn “mooiste, best klinkende en rijkst gearrangeerde album”. Dagblad van het Noorden had zelfs 5 sterren over voor de “ingenieus gecomponeerde popliedjes”. AWKWARD i begint op 23 april (in Paradiso Amsterdam) aan de clubtour rond het album.


AWKWARD i - KYD tour

23 april Amsterdam - Paradiso Amsterdam
3 mei Alkmaar - Podium Victorie
11 mei Utrecht - EKKO
17 mei Nijmegen - Merleyn
18 mei Eindhoven - Altstadt
19 mei Groningen - Simplon
25 mei Leeuwarden - Neushoorn
26 mei Den Haag - Sniester
31 mei Zwolle - Hedon Zwolle
1 juni Dordrecht - Bibelot 

Purchase