Twintig jaar Triggerfinger

Neil Young beweert het al jaren: Rock ‘n’ roll gaat nooit verloren. Niettemin houd je af en toe toch even je hart vast in periodes van appelflauwte. Maar dan is er altijd weer het Belgische driekoppige rockbeest Triggerfinger dat het vuur opnieuw en hard aanjaagt. Dat begon al eind 1998. Verdomd, ze zijn 20 geworden en willen dat groots gaan vieren. Op 8 februari verschijnt naar aanleiding van het twintigjarig bestaan de luxe boxset TF 20: een carrièreoverzicht met vier lp's en drie cd’s.

Triggerfinger, met die drie karaktervolle koppen zanger/gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul Van Bruystegem alias ‘Monsieur Paul’, heeft al die tijd nooit ontgoocheld, niet op de plaat en niet op het podium. Ze worden algemeen gezien als de ‘belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock’. Ze hebben in 20 jaar een imposante backcatalogue (vijf studio- en twee livealbums) opgebouwd dat nu de basis vormt voor die prachtige overzichtsbox.


Naast de verwachte ‘Best Of’ en liveopnamen, staat er ook onuitgebracht en zelfs opnieuw opgenomen werk op. Het werk op TF 20 is opgedeeld in drie hoofdstukken: Vault, Best en Live. Daar hoeft geen tekening bij.

Excelsior Recordings, dat in het verleden reeds vier albums van het Belgische supertrio uitbracht, is andermaal betrokken en is daar fier op. Short Term Memory Love is de eerste track van TF 20 die uit de vaults op het publiek is losgelaten.

De oplage is echter beperkt, dus haast is geboden. Dat geldt ook voor de verjaardagsconcerten die zijn georganiseerd vanwege de vieringen omtrent twee decennia vuige rock. Er staat in tegenstelling tot België voorlopig slechts één show op het programma in Nederland, te weten in TivoliVredenburg in Utrecht (3 februari). Meer concertdata volgen.


‘My, my, hey, hey, rock and roll is here to stay’. Als TF 20 iets bewijst, dan dat wel.

Live:

Zondag 3 februari TivoliVredenburg - Utrecht

Zaterdag 18 mei MC Enschede - Enschede

Zondag 2 juni Tolhuistuin BBQ Takeover - Amsterdam

Vrijdag 28 juni Goffert theater - Nijmegen

Zaterdag 31 augustus Onderzeebootloods - Rotterdam

Purchase