Locals

Organiseer zelf een optreden van je favoriete artiest bij jou in de buurt.

Optredens (van) dichtbij, in een kantine, kantoor, hut of parochiehuis, zolang het maar bij jou om de hoek is. Je buren, vrienden, voetbalteam, collega’s of familie kennis laten maken met de muziek die jij te gek vindt?!

Weet jij een verscholen prachtplek bij jou in de buurt, of heb je nog een leegstaande schuur om de hoek die zomaar kan dienen als pop-up concertzaaltje? Laat het ons weten.

De deal met de Local is heel simpel: hij of zij regelt de plek en zamelt onder de genodigden zoveel geld in als nodig om de onkosten te dekken.

Locals doet stad en land aan met artiest, techniek, met prik van Lemonaid en een voor de gelegenheid geselecteerd aanbod aan speciaalbier aan boord.

,,De Marxistische cultuurfilosoof Ian Svenonius bracht ons op het idee voor Locals’, meldt een zegsman. ‘Hij vertelde dat hij met Chain & The Gang deze dagen liever op DIY-feestjes speelt dan in een dure club. Nou zijn wij in ons kikkerland gezegend met een fiks aantal goeie, betaalbare clubs, maar niets kan tippen aan de charme van een intieme show op een bijzondere plek. Locals fixt dat dus.”

Bijvoorbeeld: The Kik akoestisch bij jou in je stamcafé, Tim Knol in de voetbalkantine, Bewilder in de oude pastorie of Clean Pete bij jullie op school.

Artiesten

De mogelijkheden zijn oneindig

Bewilder, Tim Knol, Clean Pete, Blue Grass Boogiemen, El Pino and the Volunteers, Lea Kliphuis, Moss, Hallo Venray, Yorick van Norden, Karawane, Anne Soldaat of anderen op jouw locatie?

Aanmelden

Word LOCAL en deel je locatie

Meld je aan als Local en laat ons weten welke locatie je in gedachten hebt voor LOCALS.
Kijk voor de zekerheid op de checklist of de gespotte locatie aan alle eisen voldoet en mail naar locals@excelsior-recordings.com

Kaartverkoop

Bij zijn is meemaken

Kaartverkoop gaat via de desbetreffende local.
Wanneer er minstens 30 verkochte kaarten zijn gaat LOCALS door op de afgesproken plek en tijd.

Artiesten

Checklist

Waar moet de gespotte locatie minimaal aan voldoen?

  • ruimte voor minimaal 30 man publiek
  • speelruimte voor de artiest
  • de locatie bevindt zich niet in de openbare ruimte
  • eventuele geluidsoverlast is geen probleem
  • stroom

FAQ

Kan ik ook een locatie opgeven om daar op een later moment Locals te organiseren?

Ja, we bouwen graag met alle supporters een mooie lijst met mogelijke locaties in Nederland op. Dan zien we daarna wel wat een goed moment is dat voor iedereen uit komt.

Is er een grote hoeveelheid stroom in de vorm van krachtstroom nodig?

Nee er is geen krachtstroom aansluiting nodig. We hebben techniek mee dat gewoon op netstroom kan. Mocht je wat verlengsnoeren ter beschikken hebben dan is dat wel fijn.

Mag ik zelf ook lokale ondernemers uitnodigen voor een bijdrage aan de proeverij? Bijvoorbeeld een kaasboer of slager?

Dat zouden we fantastisch vinden!