CRASH! BANG! WALLOP!

 

Dautzenberg (Heerlen, 1967) en streekgenoot Loozen (Valkenburg, 1966) leggen momenteel de laatste hand aan een verzamelplaat waarmee ze de metalpioniers van de lage landen eren. Ze concentreren zich hierbij op de Belgische en Nederlandse scene in de jaren 1979 tot en met 1984. 


CRASH! BANG! WALLOP! verzamelt op dubbele vinyl (met klaphoes) 21 bands en op dubbel CD (in luxe digipack) 23 bands. Er zullen ook bands en nummers opstaan die niet eerder zijn verschenen. Zowel het vinyl als de CD zijn voorzien van uitgebreide liner notes. 


De vinylplaat verschijnt ook in een exclusieve limited edition box met naast de dubbel-lp, de liner notes en een sew-on patch een als tourboek opgemaakt 76 pagina’s dik boek waarvoor Dautzenberg en Loozen de afgelopen anderhalf jaar zijn teruggegaan naar de beginjaren. Ze spraken met muzikanten, fans, organisatoren, programmeurs en journalisten. 


Het boek staat boordevol memorabilia en foto’s waarvan er vele niet eerder zijn gepubliceerd. Het logo en binnenhoes zijn vormgegeven door illustrator Maarten Donders. 


De release van CRASH! BANG! WALLOP! staat gepland voor april 2022 en wordt uitgegeven door Excelsior Recordings. Laat je email adres achter en we houden je op de hoogte.

Blijf op de hoogte over Crash! Bang! Wallop!

* indicates required